Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 4. 2017

Duben 2017

Sklář

Dne 10. 4. 2017 k nám do školy přijel pan Michal Zahradník, který pracuje jako sklář. Povídal nám nejen o výrobě skla, ale i kde ho můžeme najít v přírodě.

Jenom pro zajímavost sklo se vyrábí ze sodíku, křemíku a z vápníku (neboli vápence).

Mezitím, co nám říkal různé zajímavé věci o skle, nám vyrobil ze skla krokodýla. Ze začátku vypadal jako malá ještěrka, ale pak už to vypadalo jako opravdový krokodýl.

Na závěr přednášky jsme si sami mohli vyfouknout vlastní skleněnou kuličku, kterou jsme si odnesli domů.

zapsala: Štěpánka D.

 

Dne 11.4. se pouze jediná dívka z naší třídy Verča K. zúčastnila kvalifikace o    republikové kolo v basketbale. Družstvo dívek zvítězilo a postupuje do republikového kola.

S nimi tam byli i fanoušci, kteří podporovali a fandili celým svým srdcem.

Jejich podpora děvčatům velice pomohla a fanoušci s nimi pojedou i na republikové kolo, které se bude konat v Pardubicích.

zapsala: Bára K.

 
V dubnu proběhl sběr papíru. Naše třída přinesla 719 kg. Mezi nejlepší sběrače patří Jára D., Martin K. a Petr T.
 
Dne 20.4. Verča K. a Štěpánka D. odjely na republikové finále v házené. Družstvo dívek se umístilo na krásném 4. místě v republice, přestože se žádná z nich házené nevěnuje. Dívkám za vzornou reprezentaci děkujeme a doufáme, že příští rok se opět úžasně umístíme.
 
 
 
V pondělí 24.4. se naše třída vydala na výstavu BODY THE EXIBITION. Na výstavě jsme viděli spoustu zajímavých věcí, jako např. trávicí soustavu, plíce kuřáka a spoustu dalších zajímavých věcí o lidském těle.
 
 
Ve středu 26.4. se opět naše dívky Verča K. a Bára K.vydaly na republikové finále, ale tentokrát v košíkové. Družstvo dívek si vedlo úžasně. V základní skupině skončily na prvním místě. Další den je čekalo semifinále, proti dívkám z Javorníku, které porazily (34:24) a zajistily si tak postup do finále, které bylo mimochodem vysíláno v televizi. Dívky bojovaly s dívkami ze Žďáru na Sázavou. Byl to velký boj, ale nakonec holky podlehly pouze o jediný bod. Všechny moc mrzí, že nejsou první, ale pro 7. ZŠ jsou to mistryně. Holky děkujeme :)
 
 
zapsala: Bára K.