Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 1. 2016

Leden 2016

z1.gifV sobotu devátého ledna jsme s pár spolužáky odjeli na lyžařský kurz na Černou horu.

Z naší třídy jelo pět žáků - Tadeáš T., Veronika K., Barbora V., Veronika S. a Šárka F..

 

Když jsme naložili kufry a vyjeli z autobusem z hřiště naší školy, báli jsme se že nebude žádný sníh. Od nás se totiž nikdo nepodíval na to, jaké má být počasí. Naštěstí jsme, ale byli mile překvapeni, když jsme po několika hodinách jízdy dojeli k lanovce, tak to vypadalo že sněhu je dost. Minulé roky sice sněhu bylo více, ale my byli rádi za každý kousek sněhu.

Po ubytování jsme byli uvítáni skvělou večeří a paní učitelky nám večer řekly co se bude dít dále.

První den se rozřazovalo do družstev, takže jsme všichni šlapali na menší sjezdovku pár set metrů od chaty. Jakmile nás rozřadili, každé družstvo si šlo po svém. První a druhé jezdilo na velké sjezdovce a třetí a čtvrté na malé.

Další dny si třetí a čtvrté družstvo bylo zaběžkovat, mezi tím první a druhé sjezdovalo a potom jsme se prohodili, první a druhé bylo běžkovat a třetí a čtvrté lyžovat.

V úterý byl kritický den, tak jsme se všichni vydali pěšky na Kolínskou boudu, na kterou se pár dnů poté šlo i na běžkách. Většinou jsme si pochutnávali na zmrzlinovém poháru, nebo horké čokoládě.

Ve čtvrtek dopoledne se jely první závody a to na běžkách. Přesné umístění všech si nepamatuji, ale z naší třídy Veronika K. obsadila druhé místo a Šárka F. první.z5.gif

Odpoledne šel někdo jezdit na sjezdovkách a někdo šel znovu na Kolínskou boudu na běžkách.

V pátek se jel slalom na sjezdových lyžích a naše třída opět neudělala ostudu. Barbora V. se umístila druhá a Šárka F. třetí.

Odpoledne se ještě konal karneval a večer vyhlášení všech soutěží. Samozřejmě jsme v pátek také balili, aby jsme v sobotu šestnáctého ledna zase odjeli zpět do Kladna. Všichni jsme kvůli lanovce vstali dříve a vyrazili nazpátek domů. Celý týden nám krásně sněžilo, takže nám bylo trochu líto, když jsme přijeli do Kladna, kde moc sněhu nebylo, ale doma je doma, tak jsme byli rádi že jsme zpět.

 

Všem se nám na lyžáku moc líbilo a kdyby jsme teď měli znova odjet, tak jedem. Bohužel se, ale další koná až za rok tak si budeme muset počkat.

zapsala: Šárka F.

 

          Dne 28. ledna jsme s naší třídou navštívili sférické kino, je to jakési přenosné planetárium. Nám promítali film o vzniku Země a života na Zemi.Trvalo to přibližně 20 minut,  na závěr přišly otázky o výhru v podobě vesmírných záložek. 

      Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí, např. jak vznikl Měsíc, že meteorit, který vyhubil dinosaury, zahubil i 75 % života na souši a 90% vodních živočichů a organizmů.

         Kino bylo pěkné, příběh byl velmi hezky zpracovaný, jen nás trochu mrzelo, že hodina tak rychle utekla. Byla to sice malá, ale pěkná odměna k vysvědčení za 1. pololetí. Nyní máme před sebou jednodenní pololetní prázdniny.

 

zapsaly: Julie Č. a Natálka H.